Bettarnas 5 favoritbollsporter

Vi som gillar att betta på sport har aldrig tidigare haft mer att välja på. Nu när sport betting flyttat ut på nätet så finns det varje dag en närmast oändlig mängd sporter du kan sätta en slant på för att förhöja spänningen. I den här artikeln ska vi ta en titt på 5 av de populäraste bollsporterna för sportbetting.

Detta till trots så är det vissa sporter som lockar betydligt fler bettare och därför omsätter majoriteten av de enorma summor som satsats på sport varje år. Mycket av detta beror givetvis på hur geografiskt utbredd sporten är. En sport som bandy är till exempel relativt populär i Sverige, men är i det närmast okänd utanför ett fåtal länder.  Alla sporter på den här listan är antingen populära världen över eller har stor popularitet i några av världens folkrikaste länder. 

  1. Fotboll

Vi kan inte komma ifrån att fotboll är världens största sport nästan hur man än räknar. Med stora proffsligor världen över och internationella turneringar som är några av världens mest sedda sporthändelser har fotboll en ohotad förstaplats bland sportbettare världen över.  

I det närmaste unikt för just fotboll är att några av de största nationella ligorna lockar bettare från världen över. Svenskar bettar till exempel friskt på matcher i ligor från England, Spanien och Italien. Lägg till att fotbolls VM var fjärde år är en riktig högtid inom sport betting.

  1. Basket

Basket är en av världens största sporter. Till skillnad från fotboll så har basket egentligen bara en liga som lockar bettare världen över. Vi talar förstås om NBA som följs av fans världen över. NBA har genererat några av de största superstjärnorna någonsin och till och med i Sverige, där basket inte är särskilt populär, kan de flesta nämna många av NBA:s stjärnor. Men det som hjälper basket till att bli en av de sporter det bettas mest på är att sporten är så populär inte bara i USA utan även i Kina. I Kina finns över 300 miljoner utövare och en stor mängd fans som bettar både på den inhemska ligan, men än mer på NBA.

Även internationella tävlingar såsom basket-VM och basketturneringen i OS är populära för spelare och även om USA fortfarande har världens bästa lag så har gapet mellan amerikanerna och andra nationer krympt betänkligt från Michael Jordans dagar. 

  1. Amerikansk Fotboll

Amerikanska NFL är egentligen den enda ligan i världen för amerikansk fotboll, dessutom tävlas det inte på landslagsnivå i amerikansk fotboll. Detta trots att det är en sport som omsätter stora mängder pengar inom betting, även utanför USA. 

Amerikansk fotboll är nämligen en sport som är som klippt och skuren för en riktigt inbiten sportbettare. Det finns i det närmaste en oändlig mängd statistik att grotta ner sig i och de som spelare seriöst på amerikansk fotboll väljer sällan ett enkelt spel som vinnare. Det är nämligen den stora lagsport där favoriten vinner oftast. Snarare är det diverse handikapp-spel och liknande där man kan hitta de attraktiva oddsen, om man vet vad man sysslar med förstås. Sportens popularitet i USA gör att man alltid kan spela på både NFL och collegefotboll. 

  1. Cricket

En bubblare inom bollsporter som inte många i Sverige bettar på är cricket. Det är inte en sport man ser ofta på tv och i Europa är det egentligen bara i Storbritannien som sporten utövas i någon större skala. Men trots detta är det en av de bollsporter som det satsas mest pengar på. Det beror givetvis på crickets enorma popularitet på den indiska subkontinenten. I Indien, Pakistan, Bangladesh och Sri Lanka är cricket den överlägset mest populära sporten. 

Dessa länder står tillsammans för omkring en fjärdedel av jordens befolkning. Det gör att cricket varje år tar en större marknadsandel inom betting trots att sporten är relativt okänd i väst. För den som vill sätta sig in en udda sport här i Sverige kan cricket vara mycket intressant för en bettare som verkligen gillar att analysera matcher då cricket, precis som amerikansk fotboll, är perfekt för statistiknördar.

  1. Tennis

Tennis är helt klart den individuella sporten som är mest populär bland bettare världen över. Det är inte så svårt att förstå varför då ingen annan sport har en lika stor proffstour som tennisen. Det innebär att den som är bra insatt i sporten sällan behöver vänta länge på att det ska dyka upp en intressant match att tävla på. När det gäller populära racketsporter världen över så får tennisen konkurrens av bordtennis som är enormt stor i Kina men när det gäller betting ligger tennisen fortfarande långt före.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*