Olika racketsporter

racketsport

De 10 mest utövade racketsporterna i världen är:
Tennis
Badminton
Squash
Paddle
Strandtennis
Bordtennis
Racquetball
Pickleball
Matkot
Gymracket

Tennis

Det finns flera versioner om tennisens ursprung. Vissa talar om de gamla egyptierna, grekerna och romarna för tusentals år sedan. Andra hänvisar till en nyare tid och anger fransmännen och engelsmännen som tennisens skapare.
En av de mer evidensbaserade versionerna om tennisens ursprung föreslår att den uppstod på 1100-talet, när franska munkar använde sina händer för att slå bollen på ett rep som hängde på en gård. Spelet kallades je de paume, handspel. Enligt denna teori kom sporten att kallas tennis eftersom munkarna innan de serverade brukade ropa ordet ”tenez”, ta eller ta emot på franska.
Engelsmännens inflytande i sportens början är odiskutabelt. Den första officiella tennisturneringen i världen hölls i London 1877, Wimbledon.

Badminton

Badminton är den mest spelade racketsporten i världen. Den är mycket populär i Asien, i länder som Kina, Singapore, Indien och Thailand. I jämförelse med andra sporter är badminton den näst mest spelade sporten i världen.

Badminton har sitt ursprung i Indien och fördes till England av dess militär runt 1870. Sporten kallades poona, med hänvisning till staden Pune, där den var mycket populär och de första reglerna skapades. Är inte riktigt säker på varför, men namnbytet berodde på herrgården Duke of Badminton i Gloucestershire

Squash

Det finns två versioner av squashens ursprung, båda i England på 1800-talet:

I ett fängelse i London, Fleet, utövade fångarna en variant av tennis genom att slå bollarna mot fängelsemuren;
Den andra versionen säger att det var vid Harrow School som de första squashbanorna byggdes.

Pickleball

Pickleball är en sport som kombinerar liknande egenskaper från badminton, tennis, bordtennis och paddeltennis. Pickleballracketet är format som en paddel och är vanligtvis tillverkat av trä eller grafit. Och bollen är en ihålig plastboll med hål.

Pickeballs bana liknar tennisbanan, har en något mindre storlek och använder samma nät.

Sporten har blivit populär över hela världen på senare år, särskilt i USA.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*